SeaBlue in Natuurcentrum

Ameland Vandaag: "In het Natuurcentrum is de installatie SeaBlue te zien, een kunstproject van kunstenaars Gerdie de Jong en Joris Collier. Tot november 2019 werken zij aan de installatie, die dus tot die tijd in ontwikkeling is. Samen met bezoekers van het museum groeit een schone zee op een organische manier uit tot een door plastic bevuilde onderwaterwereld. Het project vraagt op deze manier aandacht voor het fenomeen 'Plastic Soep', een snel groeiend wereldwijd probleem."

Plastic van MSC Zoe als SeaBlue in het museum

Ameland Vandaag: "SeaBlue is een kunstproject over plastic in de zee. Kunstenaars Joris Collier en Gerdie de Jong waren al begonnen met het project in het Natuurcentrum in Nes, toen MSC Zoe 291 containers verloor. Spullen en plastic spoelde aan op de stranden en Joris en Gerdie integreerden de strandvondsten en het plastic verpakkingsmateriaal in hun kunstproject."

Lutz Jacobi opent SeaBlue

Ameland Vandaag: "Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging opende de tentoonstelling door een grote, met plastic gevulde, ijsbeer opzij te duwen." "

SeaBlue krant SeaBlue Media

Instagram

YouTube